Allmänna Villkor

Innehållsförteckning
Artikel 1 - Definitioner
Artikel 2 - Företagets identitet
Artikel 3 - Tillämpning
Artikel 4 - Erbjudandet
Artikel 5 - Avtalet
Artikel 6 - Ångerrätt
Artikel 7 - Kostnader vid ångerrätt
Artikel 8 - Undantag från ångerrätt
Artikel 9 - Priset
Artikel 10 - Överensstämmelse och garanti
Artikel 11 - Leverans och utförande
Artikel 12 - Långtidsavtal: varaktighet, uppsägning och förlängning
Artikel 13 - Betalning
Artikel 14 - Klagomålsförfarande
Artikel 15 - Tvister
Artikel 16 - Tillägg eller avvikande bestämmelser

Artikel 1 - Definitioner
I dessa villkor avses med:

  1. Ångerrätt: Den period under vilken konsumenten kan utöva sin ångerrätt; Läs allt om ångerrätt.
  2. Konsument: Den fysiska person som inte agerar inom ramen för affärs- eller yrkesverksamhet och ingår ett distansavtal med företaget.
  3. Dag: Kalenderdag.
  4. Långtidsavtal: Ett distansavtal som gäller en rad produkter och/eller tjänster, där leverans- och/eller upphämtningsskyldigheten är utspridd över tid.
  5. Hållbart databärare: Varje medium som möjliggör för konsumenten eller företaget att lagra information som är personligt riktad till dem, på ett sätt som möjliggör framtida konsultation och oförändrad reproduktion av den lagrade informationen.
  6. Ångerrätt: Möjligheten för konsumenten att säga upp distansavtalet inom ångerfristen.
  7. Ångerblankett: Standardformuläret för ångerrätt som företaget tillhandahåller och som konsumenten kan fylla i när denne vill utöva sin ångerrätt.
  8. Företag: Den fysiska eller juridiska person som erbjuder produkter och/eller tjänster på distans till konsumenter.
  9. Distansavtal: Ett avtal som ingås inom ramen för ett av företaget organiserat system för distansförsäljning av produkter och/eller tjänster, där all kommunikation fram till och med avtalets ingående endast sker med hjälp av en eller flera tekniker för distanskommunikation.
  10. Teknik för distanskommunikation: Ett sätt som kan användas för att ingå ett avtal utan att konsumenten och företaget är närvarande samtidigt i samma rum.
  11. Allmänna villkor: De ovanstående allmänna villkoren för företaget.

    Artikel 2 - Företagets identitet
    Lindqvist Boutique
    Klimopzoom 105
    2353 RH Leiderdorp
    Nederländerna
    T +31 (0)6 31162027
    E info@lindqvistboutique.com
    Org.nr: 93537743
    Momsnummer: NL005026174B69

    Artikel 3 - Tillämpning

    1. Dessa allmänna villkor gäller för varje erbjudande från företaget samt för varje distansavtal och beställning mellan företaget och konsumenten.

    2. Innan distansavtalet ingås kommer texten till dessa allmänna villkor att ställas tillgänglig för konsumenten. Om detta inte är rimligt möjligt, kommer det innan avtalet ingås att anges att de allmänna villkoren kan läsas hos företaget och att de på begäran kommer att skickas till konsumenten gratis så snart som möjligt.

    3. Om distansavtalet ingås elektroniskt kan texten till dessa allmänna villkor, i avvikelse från föregående stycke och innan avtalet ingås, ställas tillgänglig för konsumenten elektroniskt på ett sätt som gör det möjligt för konsumenten att spara den på ett hållbart databärare. Om detta inte är rimligt möjligt, kommer det innan avtalet ingås att anges var de allmänna villkoren kan läsas elektroniskt och att de på begäran kommer att skickas till konsumenten elektroniskt eller på annat sätt gratis.

    4. Om det, utöver dessa allmänna villkor, också gäller specifika produkt- eller tjänstebestämmelser, gäller andra och tredje stycket på motsvarande sätt, och konsumenten kan vid motstridiga allmänna villkor alltid åberopa den bestämmelse som är mest förmånlig för honom.

    5. Om en eller flera bestämmelser i dessa allmänna villkor är helt eller delvis ogiltiga eller upphävda vid något tillfälle, förblir avtalet och dessa villkor i övrigt giltiga, och den aktuella bestämmelsen kommer omedelbart att ersättas med en bestämmelse som i största möjliga mån motsvarar det ursprungliga syftet.

    6. Situationer som inte regleras i dessa allmänna villkor ska bedömas i enlighet med "andan" i dessa allmänna villkor.

    7. Oklarheter om tolkningen eller innehållet i en eller flera bestämmelser i våra villkor ska tolkas i enlighet med "andan" i dessa allmänna villkor.

      Artikel 4 - Erbjudandet

      1. Om ett erbjudande har en begränsad giltighetsperiod eller är villkorat av vissa omständigheter, kommer detta tydligt att anges i erbjudandet.

      2. Erbjudandet är utan förpliktelser. Företaget har rätt att ändra och anpassa erbjudandet.

      3. Erbjudandet innehåller en fullständig och exakt beskrivning av de erbjudna produkterna och/eller tjänsterna. Beskrivningen är tillräckligt detaljerad för att möjliggöra en god bedömning av erbjudandet av konsumenten. Om företaget använder bilder är dessa en exakt återgivning av de erbjudna produkterna och/eller tjänsterna. Uppenbara fel eller misstag i erbjudandet binder inte företaget.

      4. Alla bilder, specifikationer och uppgifter i erbjudandet är vägledande och kan inte ligga till grund för ersättning eller annullering av avtalet.

      5. Bilder av produkter är en exakt återgivning av de erbjudna produkterna. Företaget kan inte garantera att de visade färgerna exakt motsvarar de verkliga färgerna på produkterna.

      6. Varje erbjudande innehåller information som tydligt gör det klart för konsumenten vilka rättigheter och skyldigheter som är förknippade med accept av erbjudandet. Detta omfattar särskilt:

        • Priset inklusive skatter;
        • Eventuella fraktkostnader;
        • Hur avtalet kommer att ingås och vilka åtgärder som krävs;
        • Om ångerrätten gäller eller inte;
        • Betalnings-, leverans- och utförandemetoder för avtalet;
        • Tiden för accept av erbjudandet eller tidsfristen inom vilken företaget garanterar priset;
        • Storleken på avgiften för distanskommunikation, om kostnaderna för användning av tekniken för distanskommunikation beräknas på ett annat sätt än den normala basprisen för den använda kommunikationsmedlen;
        • Om avtalet kommer att arkiveras efter ingåendet och i så fall hur det är tillgängligt för konsumenten;
        • Hur konsumenten kan kontrollera och, om så önskas, rätta den information som han har lämnat i samband med avtalet innan avtalet ingås;
        • Eventuella andra språk, utöver danska, som avtalet kan ingås på;
        • Beteendekoder som företaget är skyldigt att följa och hur konsumenten kan konsultera dessa beteendekoder elektroniskt;
        • Den minimi längd av distansavtalet i fallet med ett långtidsavtal.

       

      Artikel 5 - Avtalet

      1. Avtalet ingås, med förbehåll för bestämmelserna i punkt 4, vid den tidpunkt då konsumenten accepterar erbjudandet och uppfyller de därtill knutna villkoren.

      2. Om konsumenten accepterar erbjudandet elektroniskt, bekräftar företaget omedelbart mottagandet av accepten elektroniskt. Så länge avtalet inte är bekräftat av företaget kan konsumenten säga upp avtalet.

      3. Om avtalet ingås elektroniskt kommer företaget att vidta lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkerställa den elektroniska överföringen av data och säkerställa en säker webbmiljö. Om konsumenten kan betala elektroniskt kommer företaget att vidta lämpliga säkerhetsåtgärder.

      4. Inom lagens ramar kan företaget bli informerat om huruvida konsumenten kan uppfylla sina betalningsskyldigheter, samt om alla fakta och faktorer som är viktiga för en ansvarsfull ingående av distansavtalet. Om företaget har goda skäl att inte ingå avtalet på grund av denna undersökning, har företaget rätt att avvisa en order eller begäran motiverat eller knyta särskilda villkor till utförandet.

      5. Företaget kommer vid leverans av produkten eller tjänsten till konsumenten att skriftligen eller på ett sätt som gör det möjligt för konsumenten att spara det på ett hållbart databärare, tillhandahålla följande information:

        • Besöksadressen till företagets kontor där konsumenten kan vända sig med klagomål;
        • Villkoren för hur och på vilket sätt konsumenten kan utnyttja ångerrätten, eller ett klart meddelande om att ångerrätten inte gäller;
        • Information om garantier och efterköpsservice;
        • Den information som nämns i artikel 4 punkt 3 i dessa villkor, om inte företaget redan har gett denna information till konsumenten innan avtalet utförs;
        • Kraven för uppsägning av avtalet, om avtalet har en varaktighet på mer än ett år eller är av obestämd varaktighet.
      6. Vid långtidsavtal gäller bestämmelsen i föregående punkt endast för den första leveransen.

      7. Varje avtal ingås med förbehåll för tillräcklig tillgång till de aktuella produkterna.

        Artikel 6 - Ångerrätt

        Vid leverans av produkter:

        1. Vid köp av produkter har konsumenten möjlighet att säga upp avtalet utan att ange skäl inom 14 dagar. Denna ångerrätt börjar dagen efter att konsumenten eller en i förväg utvald och känd representant har mottagit produkten.

        2. Under ångerrättsperioden ska konsumenten hantera produkten och förpackningen med omsorg. Han får endast packa upp produkten eller använda den i den omfattning som är nödvändig för att kunna bedöma om han vill behålla produkten. Om han utnyttjar sin ångerrätt ska han returnera produkten med allt medföljande tillbehör och, om möjligt, i originalskick och förpackning till företaget, i enlighet med de rimliga och tydliga instruktioner som företaget har gett.

        3. När konsumenten önskar utnyttja sin ångerrätt är han skyldig att informera företaget om detta inom 14 dagar efter mottagandet av produkten. Meddelandet ska ske med hjälp av ångerformuläret eller ett annat kommunikationssätt som e-post. Efter att konsumenten har meddelat sin önskan att utnyttja ångerrätten, ska produkten returneras inom 14 dagar. Konsumenten ska bevisa att de levererade varorna har skickats tillbaka i tid, t.ex. med hjälp av ett fraktbekräftelse.

        4. Om kunden inte har informerat om sin önskan att utnyttja ångerrätten eller inte har returnerat produkten till företaget inom de angivna tidsfristerna i punkt 2 och 3, betraktas köpet som slutgiltigt.

        Vid leverans av tjänster:

        1. Vid leverans av tjänster har konsumenten möjlighet att säga upp avtalet utan att ange skäl inom minst 14 dagar, som börjar från dagen för avtalets ingående.

        2. För att utnyttja sin ångerrätt ska konsumenten följa de rimliga och tydliga instruktioner som företaget har gett i erbjudandet och/eller senast vid leveransen.

          Artikel 7 - Kostnader vid ångerrätt

          1. Om konsumenten utnyttjar sin ångerrätt kommer högst kostnaderna för returleveransen att vara konsumentens ansvar.

          2. Om konsumenten har betalat ett belopp kommer företaget att återbetala detta belopp så snabbt som möjligt, dock senast inom 14 dagar efter ångerrätten. Återbetalningen kommer dock att ske under förutsättning att produkten redan har mottagits av webbutiken eller att bevis på fullständig retur kan uppvisas. Återbetalningen kommer att ske via samma betalningsmetod som konsumenten använde, om inte konsumenten uttryckligen godkänner en annan betalningsmetod.

          3. I fall av skada på produkten på grund av vårdslös hantering av konsumenten är konsumenten ansvarig för eventuell värdeminskning av produkten.

          4. Konsumenten kan inte hållas ansvarig för värdeminskning av produkten om företaget inte har gett alla obligatoriska upplysningar om ångerrätten, vilket ska ske före ingående av köpavtalet.

          Artikel 8 - Uteslutning av ångerrätt

          1. Företaget kan utesluta ångerrätten för produkter som beskrivs i punkt 2 och 3. Uteslutningen av ångerrätten gäller endast om företaget tydligt har angivit detta i erbjudandet, eller åtminstone i rätt tid före avtalets ingående.

          2. Uteslutning av ångerrätt är endast möjlig för produkter:

            • Som är tillverkade av företaget enligt konsumentens specifikationer;
            • Som tydligt är personliga;
            • Som på grund av sin natur inte kan returneras;
            • Som snabbt kan försämras eller gå ut;
            • Vilka priser är knutna till svängningar på finansmarknaderna som företaget inte har inflytande över;
            • För enstaka tidningar och tidskrifter;
            • För ljud- och videoinspelningar och datorprogram, om konsumenten har brutit förseglingen;
            • För hygienprodukter, om konsumenten har brutit förseglingen.
          3. Uteslutning av ångerrätt är endast möjlig för tjänster:

            • Angående övernattning, transport, restaurangverksamhet eller fritidsaktiviteter som ska utföras på ett visst datum eller inom en viss period;
            • Om leverans har påbörjats med konsumentens uttryckliga samtycke innan ångerrättsperioden har löpt ut;
            • Angående spel och lotterier.

          Artikel 9 - Priser

          1. I løpet av den i tilbudet angitte gyldighetsperioden vil prisene på de tilbudte produktene og/eller tjenestene ikke bli hevet, unntatt prisendringer som følge av endringer i moms-satser.

          2. Til tross for det forrige punktet kan selskapet tilby produkter eller tjenester med variable priser som er knyttet til svingninger på finansmarkedene. Denne tilknytningen til svingninger og det faktum at eventuelle angitte priser er veiledende, vil bli angitt i tilbudet.

          3. Prisstigninger innen 3 måneder etter avtalens inngåelse er kun tillatt dersom de er et resultat av lovgivningsmessige bestemmelser eller reguleringer.

          4. Prisstigninger etter 3 måneder etter avtalens inngåelse er kun tillatt dersom selskapet har avtalt dette, og:

            • de er et resultat av lovgivningsmessige bestemmelser eller reguleringer; eller
            • konsumenten har rett til å si opp avtalen med virkning fra den dagen prisstigningen trer i kraft.
          5. Prisene på de i tilbudet nevnte produktene eller tjenestene er inklusive moms.

          6. Alle priser er med forbehold om trykkfeil og skrivefeil. Selskapet påtar seg ikke ansvar for konsekvenser av trykkfeil og skrivefeil. Ved trykkfeil og skrivefeil er selskapet ikke forpliktet til å levere produktet til den feilaktige prisen.

          Artikel 10 - Overensstemmelse og garanti

          1. Selskapet garanterer at produktene og/eller tjenestene oppfyller avtalen, spesifikasjonene angitt i tilbudet, rimelige krav til holdbarhet og/eller anvendbarhet samt gjeldende lovgivningsmessige bestemmelser og/eller myndighetskrav på datoen for avtalens inngåelse. Hvis det er avtalt, garanterer selskapet også at produktet er egnet for annet enn normalt bruk.

          2. En garanti gitt av selskapet, produsenten eller importøren påvirker ikke de lovgivningsmessige rettighetene og kravene som konsumenten kan gjøre gjeldende overfor selskapet i henhold til avtalen.

          3. Eventuelle feil eller feilaktig leverte produkter må meddeles skriftlig til selskapet innen 2 måneder etter oppdagelsen av feilen.

          4. Selskapets garantiperiode tilsvarer produsentens garantiperiode. Selskapet er imidlertid aldri ansvarlig for produktets endelige egnethet for enhver individuell anvendelse av konsumenten eller for eventuell rådgivning vedrørende bruken eller anvendelsen av produktene.

          5. Garantien gjelder ikke dersom:

            • konsumenten selv har reparert og/eller endret de leverte produktene eller har fått dem reparert og/eller endret av tredjepart;
            • de leverte produktene har blitt utsatt for unormale forhold eller på annen måte behandlet uforsiktig eller i strid med selskapets anvisninger og/eller emballasje;
            • mangelen helt eller delvis skyldes forskrifter som myndighetene har pålagt eller vil pålegge vedrørende art eller kvalitet av de anvendte materialene.

          Artikel 11 - Levering og udførelse

          1. Selskapet vil utvise størst mulig omhu ved mottakelsen og utførelsen av bestillinger på produkter og ved vurderingen av forespørsel om levering av tjenester.

          2. Leveringsstedet er den adressen som konsumenten har oppgitt til selskapet.

          3. Med hensyn til hva som er nevnt i punkt 4 i denne artikkelen, vil selskapet utføre aksepterte bestillinger raskt, dog senest innen 30 dager, med mindre konsumenten har akseptert en lengre leveringstid. Hvis leveringen blir forsinket, eller hvis en bestilling ikke kan eller bare delvis kan utføres, vil konsumenten få beskjed om dette senest 30 dager etter bestillingen. I så fall har konsumenten rett til å si opp avtalen uten kostnader. Konsumenten har ikke rett til erstatning.

          4. Alle leveringstider er veiledende. Konsumenten kan ikke gjøre krav på de nevnte fristene. Overskridelse av en frist gir ikke konsumenten rett til erstatning.

          5. I tilfelle oppsigelse i henhold til punkt 3 i denne artikkelen, vil selskapet tilbakebetale beløpet som konsumenten har betalt, så raskt som mulig, dog senest innen 14 dager etter oppsigelsen.

          6. Hvis levering av et bestilt produkt viser seg umulig, vil selskapet forsøke å tilby et erstatningsprodukt. Ved levering vil det tydelig og forståelig bli meddelt at et erstatningsprodukt leveres. For erstatningsprodukter kan ikke angrerett utelukkes. Kostnadene ved eventuell retur av produkter er selskapets ansvar.

          7. Risikoen for skade og/eller tap av produkter er selskapets frem til levering til konsumenten eller en på forhånd utpekt og kjent representant, med mindre annet er uttrykkelig avtalt.


            Artikel 12 - Langtidsaftaler: varighed, opsigelse og forlængelse

            Opsigelse

            1. Forbrugeren kan til enhver tid opsige en aftale, der er indgået på ubestemt tid og omfatter regelmæssig levering af produkter (inklusive elektricitet) eller tjenester, med overholdelse af de aftalte opsigelsesregler og en opsigelsesfrist på højst én måned.

            2. Forbrugeren kan opsige en aftale, der er indgået for en bestemt periode og omfatter regelmæssig levering af produkter (inklusive elektricitet) eller tjenester, til enhver tid ved udgangen af den bestemte periode, med overholdelse af de aftalte opsigelsesregler og en opsigelsesfrist på højst én måned.

            3. Forbrugeren kan opsige de i stk. 1 og 2 nævnte aftaler:

              • Til enhver tid og er ikke begrænset til opsigelse på et bestemt tidspunkt eller i en bestemt periode;
              • I det mindste på samme måde som de blev indgået;
              • Til enhver tid med den samme opsigelsesfrist, som virksomheden har fastsat for sig selv.

            Forlængelse

            1. En aftale, der er indgået for en bestemt periode og omfatter regelmæssig levering af produkter (inklusive elektricitet) eller tjenester, må ikke forlænges eller fornyes stiltiende for en bestemt periode.

            2. I afvigelse fra det foregående stk. kan en aftale, der er indgået for en bestemt periode og omfatter regelmæssig levering af dagblade, ugeblade og magasiner, stiltiende forlænges for en periode på højst tre måneder, hvis forbrugeren kan opsige denne forlængede aftale ved udgangen af forlængelsesperioden med en opsigelsesfrist på højst én måned.

            3. En aftale, der er indgået for en bestemt periode og omfatter regelmæssig levering af produkter eller tjenester, må kun forlænges stiltiende for en ubestemt periode, hvis forbrugeren til enhver tid kan opsige den med en opsigelsesfrist på højst én måned, og med en opsigelsesfrist på højst tre måneder i tilfælde af, at aftalen omfatter regelmæssig, men mindre end én gang om måneden, levering af dagblade, ugeblade og magasiner.

            4. En aftale med begrænset varighed til regelmæssig introduktionslevering af dagblade, ugeblade og magasiner (prøve- eller introduktionsabonnement) fortsætter ikke stiltiende og afsluttes automatisk ved udløbet af prøve- eller introduktionsperioden.

            Varighed

            1. Hvis en aftale har en varighed på mere end et år, kan forbrugeren efter ét år opsige aftalen til enhver tid med en opsigelsesfrist på højst én måned, medmindre rimelighed og retfærdighed modsætter sig opsigelse før udløbet af den aftalte varighed.

              Artikel 13 - Betaling

              1. Medmindre andet er aftalt, skal beløb, som forbrugeren skylder, betales inden for 7 arbejdsdage efter udløbet af fortrydelsesfristen som angivet i artikel 6, stk. 1. For en aftale om levering af en tjeneste begynder fristen at løbe, når forbrugeren har modtaget bekræftelsen på aftalen.

              2. Forbrugeren er forpligtet til straks at meddele virksomheden om fejl i oplyste eller angivne betalingsoplysninger.

              3. I tilfælde af forbrugerens betalingsmisligholdelse har virksomheden, med forbehold for lovgivningsmæssige begrænsninger, ret til at opkræve de rimelige omkostninger, der på forhånd er blevet bekendtgjort for forbrugeren.

              Artikel 14 - Klageprocedure

              1. Virksomheden har en tilstrækkelig kendt klageprocedure og behandler klager i overensstemmelse med denne klageprocedure.

              2. Klager over udførelsen af aftalen skal indgives skriftligt til virksomheden inden for 2 måneder efter, at forbrugeren har opdaget manglerne, og skal være fuldt ud og klart beskrevet.

              3. Klager indgivet til virksomheden vil blive besvaret inden for 14 dage fra modtagelsesdatoen. Hvis en klage kræver en forudsigelig længere behandlingstid, vil virksomheden inden for 14 dage svare med en kvittering og en indikation af, hvornår forbrugeren kan forvente et mere udførligt svar.

              4. Hvis klagen ikke kan løses i fællesskab, opstår der en tvist, der er underlagt tvistbilæggelse.

              5. Ved klager bør forbrugeren først kontakte virksomheden. Det er også muligt at indgive klager via det europæiske ODR-platform (http://ec.europa.eu/odr). Webshoppen er i øjeblikket ikke tilsluttet en godkendelse med klageudvalg.

              6. En klage suspenderer ikke virksomhedens forpligtelser, medmindre virksomheden skriftligt angiver andet.

              7. Hvis en klage findes berettiget af virksomheden, vil virksomheden efter eget valg enten udskifte eller reparere de leverede produkter gratis.

              Artikel 15 - Tvister

              1. Aftaler mellem virksomheden og forbrugeren, som disse almindelige betingelser vedrører, er udelukkende underlagt nederlandsk ret, også selvom forbrugeren er bosiddende i udlandet.

              2. Wien-konventionen finder ikke anvendelse.

              Artikel 16 - Supplerende eller afvigende bestemmelser

              Supplerende eller afvigende bestemmelser fra disse almindelige betingelser må ikke være til skade for forbrugeren og skal være skriftligt fastlagt eller på en måde, så de kan gemmes af forbrugeren på en holdbar databærer.